Windows Autopilot

Windows Autopilot

Potrebujete vo vašej firme či vzdelávacej organizácii uviesť do prevádzky väčšie množstvo počítačových zariadení? Chcete sa vyhnúť často zdĺhavým a nezáživným procesom nastavovania a konfigurácie jednotlivých počítačov? Ušetrite čas a financie pomocou služby Windows Autopilot.

Windows Autopilot využíva cloudové prostredie pre jednoduché a rýchle nastavenie a predbežnú konfiguráciu nových zariadení. To znamená, že je ideálnou voľbou pre školy, ktoré potrebujú zabezpečiť väčšie množstvo zariadení s licenciou Microsoft 365 a chcú pri tom ušetriť čas a financie. Riešenie Windows Autopilot zjednodušuje spôsob nasadzovania zariadení, ich resetovania a zmeny účelu bez potreby zásahu zo strany IT oddelenia. Takže ich dokážete bez asistencie jednoducho spustiť, reštartovať, či bez problémov priradiť inému používateľovi. Dostupné je na zariadenia s operačným systémom Windows 10, Windows 11 a Windows 11 SE, v rámci licencií Microsoft 365 A1 for devices, A3 a A5.

Jednoduché riešenie inštalácie počítačov pre každú školu

Windows Autopilot je efektívnym hotovým riešením okamžite pripraveným na používanie. Počítač či iné zariadenie s operačným systémom Windows stačí rozbaliť, zapnúť a Windows Autopilot ho nakonfiguruje zo služby Cloud za pomoci len niekoľkých krokov. Na obrazovke sa vám zobrazí celý priebeh konfigurácie krok po kroku, vďaka čomu dokážete mať neustály prehľad o celom procese. Vďaka prispôsobeniu a jednoduchšiemu nastaveniu máte zabezpečený proces bez zbytočných komplikácií.

Prechod do cloudu dokážete zvládnuť vlastným tempom, jednoducho pripojíte zariadenie do služby Azure Active Directory (AD) a správy mobilných zariadení. Nastavenie nových zariadení dokážete bez dodatočných zásahov IT oddelenia. Do prevádzky pre vás dokážeme zapojiť aj už existujúce zariadenia s najnovšou verziou Windows 11. Nainštalované aplikácie a rozpracované projekty taktiež nie sú prekážkou vďaka synchronizovaným profilom pomocou ktorých môžete ihneď pokračovať v práci.

Proces dodania Windows Autopilot

Proces dodania počítača pri použití Windows Autopilot

Vďaka technológii Windows Autopilot nepotrebujete dodatočne manuálne nastavovať počítače či vytvárať nové profily. Zariadenia dodáme priamo vašim zamestnancom v stave pripravenom na používanie. Celý proces sa dá zhrnúť do troch jednoduchých krokov:

1. Registrácia zariadenia

SANDING s. r. o. vám dodá nové, alebo zaregistruje vaše už existujúce zariadenia a k ním správnu licenciu, ktorá podporuje funkciu Windows Autopilot.

2. Vytvorenie a priradenie profilu

Ďalším krokom je nastavenie systému Autopilot v Intune for EDU. Prispôsobíme nastavenie a konfiguráciu tým, že vytvoríme profil a priradíme ho k správnym zariadeniam vo vašej organizácii.

3. Dodanie

Po dodaní stačí už len resetovať jednotlivé zariadenia a privíta vás perzonalizovaná obrazovka s názvom vašej školy. Následne vám Windows Autopilot automaticky poskytne všetky potrebné aplikácie a môžete sa pustiť rovno do práce. Aplikácie a nastavenia môžu byť doručené automaticky na pridelené počítače alebo kontá. Cez technológiu Windows Autopilot môžete však aj publikovať aplikácie pre inštaláciu na želenie užívateľa.

Úvodná obrazovka inštalácie Windows pri použití technológie Windows Autopilot.
Úvodná obrazovka inštalácie Windows pri použití technológie Windows Autopilot.

Výhody Windows Autopilot

Jednoduché nastavenie zariadení

Stačí len zapnúť zariadenie, pripojiť ho na internet a prihlásiť sa. Vďaka Windows Autopilot dokážete automaticky nakonfigurovať jednotlivé zariadenia pomocou aplikácie Cloud a vyhnúť sa tak zdĺhavému nastvavovaniu jednotlivých aplikácií.

Úspora času a financií pri rozsiahlom nasadzovaní

Každý študent či pedagóg zvládne jednoduché spustenie na svojom zariadení, čím ušetríte svoju organizáciu od poplatkov za rozsiahle nastavovacie procesy IT technikov.

Vždy aktuálne

Pri vlastných zariaďovacích balíčkoch hrozí, že sa rýchlo môžu stať neaktuálnymi. S Windows Autopilot sa počítače vždy automaticky aktualizujú pomocou najnovších pravidiel a aplikácií Intune.

Jednoduchý reset

Pre rýchly reset a odstránenie problémov stačí pustiť vzdialený reset z Intune pre vzdelávanie.Týmto sa odstránia všetky nežiaduce súbory, aplikácie, nastavenia a používateľské dáta zatiaľ čo zariadenie ostane registrované v Azure AD a Intune. Zariadenie je ihneď použiteľné, aktualizované a pripravené napríklad pre ďalšieho študenta. Viac výhod a informácií o Windows Autopilot nájdete na stránke dodávateľa.

Microsoft 365 A1 pre zariadenia

Ako sme už spomínali v úvode článku, Microsoft 365 A1 pre zariadenia je je jednou z licencií v rámci ktorej je dostupná služba Windows Autopilot. Microsoft 365 A1 for Devices je výkonným balíkom produktov určeným pre vzdelávacie inštitúcie, ktorý v sebe kombinuje technológie, nástroje a aplikácie napomáhajúce pedagógom a študentom v procese vzdelávania.

Podporte vzdelávacie skúsenosti, či už s internetovým pripojením alebo bez neho, pomocou desktopových aplikácií Microsoft Teams, balíka Office a OneNote Class Notebook. Súčasťou sú taktiež rôznorodé funkcie zlepšujúce dostupnosť a vzdelávacie nástroje navrhnuté pre čo najjednoduchšiu správu a čo najlepšie vzdelávacie skúsenosti pre študentov.

Porovnanie licencií dostupných pre vzdelávacie inštitúcie

Viac informácií o tejto výhodnej licencii nájdete v našom článku Microsoft 365 A1 pre zariadenia alebo na stránke dodávateľa.

Ak vás zaujíma technológia Windows Autopilot pre vašu školu alebo organizáciu, prosím kontaktujte nás.

Share this post