Vysvetlenie základnej terminológie pre platformu Microsoft 365

Vysvetlenie základnej terminológie pre platformu Microsoft 365

Krátky slovník dôležitých výrazov používaných v správe a nastavení platformy Microsoft 365.

Poštové schránky

Čo je užívateľská poštová schránka – User mailbox.

V Microsoft 365 je poštová schránka používateľa poštová schránka, ktorá je priradená ku konkrétnemu používateľovi a používa sa na ukladanie e-mailových správ, položiek kalendára a iných údajov tohto používateľa. Každý používateľ v organizácii Microsoft 365 má poštovú schránku a poštová schránka sa používa na ukladanie a správu e-mailov, kalendára, kontaktov a iných údajov používateľa. Používateľ môže pristupovať k svojej poštovej schránke pomocou webového prehliadača alebo desktopového e-mailového klienta, ako je napríklad Microsoft Outlook. Schránky zvyčajne spravuje správca systému, ktorý je zodpovedný za ich konfiguráciu a údržbu.

Čo je zdieľaná poštová schránka – Shared mailbox.

V Microsoft 365 je zdieľaná poštová schránka poštová schránka, ktorá nie je priradená ku konkrétnemu používateľovi a môžu k nej pristupovať viacerí používatelia. Zdieľané poštové schránky sa zvyčajne používajú pre bežné e-mailové účty, ako napríklad info@firma.com alebo podpora@firma.sk, ku ktorým majú prístup viacerí členovia organizácie. K zdieľaným poštovým schránkam môžu pristupovať používatelia, ktorým bolo udelené povolenie, a správy v poštovej schránke môže čítať, odpovedať na ne a spravovať ich ktorýkoľvek používateľ s prístupom. Zdieľané poštové schránky sú užitočné pre tímy alebo oddelenia, ktoré potrebujú spolupracovať na e-mailoch a iných úlohách.

Rôzne druhy skupín v Microsoft 365.

Čo je Skupina Microsoft 365? Microsoft 365 group

Skupiny v Microsoft 365 sú funkciou Microsoft 365, ktorá používateľom umožňuje vytvárať a spravovať skupiny ľudí v rámci platformy. Tieto skupiny možno použiť na spoluprácu a komunikáciu a možno k nim pristupovať z rôznych zariadení a aplikácií. Skupiny Microsoft 365 obsahujú nástroje na skupinový e-mail, online stretnutia, ukladanie a zdieľanie súborov a ďalšie. Je navrhnutý tak, aby tímom uľahčil spoluprácu a zdieľanie informácií, aj keď sa nachádzajú v rôznych častiach sveta.

Čo je distribučná skupina v Microsoft 365? Distribution group

V Microsoft 365 je distribučná skupina typ skupiny, ktorá sa používa na odosielanie e-mailových správ skupine ľudí. Na rozdiel od iných typov skupín v Microsoft 365 nemajú distribučné skupiny zdieľanú doručenú poštu, kalendár ani iné nástroje na spoluprácu. Namiesto toho sa jednoducho používajú ako spôsob odosielania e-mailov viacerým ľuďom naraz bez toho, aby ste museli zadávať e-mailovú adresu každého príjemcu jednotlivo. Distribučné skupiny sa často používajú na veci, ako sú bulletiny alebo oznámenia, ktorých cieľom je poslať správu veľkému počtu ľudí bez potreby diskusie alebo spolupráce v rámci skupiny.

Čo je bezpečnostná skupina v Microsoft 365? Security group

V Microsoft 365 je skupina zabezpečenia kolekcia používateľov, ktorí sú zoskupení na účely správy ich prístupu k rôznym zdrojom v sieti. Skupiny zabezpečenia možno použiť na správu prístupu k zdrojom, ako sú e-maily, súbory a iné zdroje, čo umožňuje správcom jednoducho kontrolovať, kto má k čomu prístup. To uľahčuje správu prístupu používateľov a udržiavanie siete v bezpečí. Napríklad, bezpečnostná skupina môže byť vytvorená pre konkrétne oddelenie a iba členovia tejto skupiny budú mať prístup k prostriedkom, ktoré sú relevantné pre ich prácu.

Share this post