Synchronizácia kontaktov a kalendárov do mobilného telefónu Android a iPhone

Synchronizácia kontaktov a kalendárov do mobilného telefónu Android a iPhone

Kľúčovým atribútom pri synchronizácii agendy, čiže kontaktov, kalendárov, zoznamov úloh, či je cloudová služba, napríklad Microsoft 365. V cloudovej službe Microsoft 365 sú príslušné údaje uložené, aby boli dostupné odkiaľkoľvek a z akéhokoľvek zariadenia. Zmeny, napríklad pridanie kontaktu, ktoré urobíte na ktoromkoľvek zariadení sa po synchronizácii prejavia vo všetkých zariadeniach.

Na správu agendy súvisiacej s plánovaním času, úloh a správou kontaktov sa v našich končinách najčastejšie používa aplikácia Microsoft Outlook. A to bez ohľadu na platformu, čiže je rovnako obľúbená u používateľov počítačov s operačným systémom Windows, ako aj MacOS. Je prirodzené, že aplikácia Outlook od Microsoftu si najlepšie rozumie s cloudovou platformou od rovnakej firmy, čiže s Microsoft 365.

Synchronizácia do telefónu s Androidom alebo iOS

Zložitejšia je situácia, čo sa týka smartfónov a do značnej miery aj tabletov. Dominantnou mobilnou platformou, čo sa týka počtu používateľov je Android a nielen medzi manažérmi sú obľúbené smartfóny a tablety od Apple, čiže iPhony s operačným systémom iOS a iPady so systémom iPadOS. Vzhľadom na dominanciu platforiem Windows a Android najviac používateľov smartfónov z Androidom rieši, ako synchronizovať svoj smartfón s PC s Windows 10 tak, aby mali neustále synchronizovanú svoju personálnu agendu. Teda elektronickú poštu, kontakty a kalendáre. Potrebujú teda synchronizovať smartfón s cloudovou službou Microsoft 365. Predpokladajme situáciu, že používate Windows 10 prepojený s kontom Microsoft a aplikáciu Outlook pripojenú na túto cloudovú službu a potrebujete nakonfigurovať smartfón s Androidom.

Ako nastaviť synchronizáciu Outlooku do telefónu

Najjednoduchším riešením je nainštalovať do smartfónu aplikáciu Outlook pre Android a prepojiť ju so svojim Outlook kontom. Aby ste mohli iniciovať hovor priamo z aplikácie Telefón, či už zo zložky Obľúbené, zo zoznamu posledných hovorov, alebo nájdením kontaktu, potrebujete mať kontakty z cloudovej služby Outlook synchronizované s kontaktmi v Androide. Taktiež veľa ľuďom viac vyhovujú aplikácie od Google, ktoré sú súčasťou Androidu, alebo aplikácie od výrobcu smartfónu, ktoré sú súčasťou nadstavby Androidu.

Na synchronizáciu kontaktov a kalendára teda potrebujete nainštalovať aplikáciu Outlook pre Android aj keď ju potom už nemusíte používať. V nastavení aplikácie Outlook, ktorá už má synchronizované kontakty s cloudovou službou, zapnite položku Synchronizovať kontakty, čím aktivujete pravidelnú synchronizáciu kontaktov.

Ak teda v počítači pridáte v Outlooku nový kontakt, ten sa cez cloudovú službu a mobilným Outlookom zosynchronizuje s Androidom. Upozorňujeme, že po aktivovaní synchronizácie bude chvíľu trvať, kým sa kontakty z Outlooku zobrazia v Android aplikáciách Kontakty a Telefón. Synchronizáciu môžete urýchliť spustením aplikácie Outlook. Po nakonfigurovaní kontaktov a kalendára odporúčame vyskúšať, či synchronizácia skutočne funguje obojsmerne. Zadajte jeden kontakt a udalosť do kalendára z telefónu a skontrolujte, či sa pridali do služby Outlook. Následne pridajte ďalší kontakt a udalosť cez Outlook a skontrolujte, či sa zmena prejavila v telefóne.

Bezpečnosť synchronizácie cez Outlook

Výhodou synchronizácie cez Outlook predovšetkým to že použité aplikácie sú od zainteresovaných firiem, teda Googlu, Microsoftu, prípadne výrobcu smartfónu. Predsa len udeliť neoverenej aplikácii prístup k vašim kontaktom nemusí byť vždy rozumné.

Share this post