Nové ceny Microsoft 365 od 1.marca 2022

Nové ceny Microsoft 365 od 1.marca 2022

Microsoft na svojom blogu prestavil plán zmien cenníka služieb Microsoft 365, ktoré majú začať platiť od 1.3.2022. Kompletný článok nájdete v tomto príspevku Nové ceny služby Microsoft 365 priamo na blogu spoločnosti Microsoft.

Ohlásené zvýšenie cien balíkov Microsoft 365 nájdete nižšie. Spojte sa s nami čím skôr, aby ste pre vás získali čo najlepšie ceny od budúceho roku!

Zmeny sa týkajú komerčných cien služby Microsoft 365 – ide o prvú zásadnú aktualizáciu cien od spustenia služieb Office 365 pred desiatimi rokmi. Táto aktualizovaná cena odzrkadľuje zvýšenú hodnotu, ktorú poskytuje Microsoft zákazníkom za uplynulých 10 rokov.

Zvýšenie cien Microsoft 365 ?

Desať rokov nepretržitých inovácií

Od uvedenia na trh pred desiatimi rokmi sa predalo vyše 300 miliónov komerčných platených licencií služieb Office 365. Počas týchto rokov Microsoft neustále ďalej investoval, aby splnil meniace sa potreby zákazníkov. Pred štyrmi rokmi predstavili službu Microsoft 365, v ktorej spojili to najlepšie z balíka Office, systému Windows a balíka Enterprise Mobility and Security (EMS). V tom istom roku pridali Microsoft Teams ako jediné integrované riešenie, v ktorom sa môžete stretávať, chatovať, telefonovať, spolupracovať a automatizovať obchodné procesy – a to priamo počas práce.

V skutočnosti sa od uvedenia služby Microsoft 365 pridalo do balíkov 24 aplikácií – napríklad Microsoft Teams, Power Apps, Power BI, Power Automate, Stream, Planner, Visio, OneDrive, Yammer a Whiteboard – a vydali sa viac ako 1 400 nových funkcií a možností v troch kľúčových oblastiach.

Tri kľúčové oblasti rozvoja

1. Komunikácia a spolupráca. Aplikácia Microsoft Teams je novým klientskym riešením na prepojenie práce, súkromného života a vzdelávania pre vyše 250 miliónov aktívnych používateľov mesačne.

2. Zabezpečenie a dodržiavanie súladu. Podmienky kybernetickej bezpečnosti sú zložitejšie než kedykoľvek predtým. Vďaka zvýšeniu množstva, dômyselnosti a rozsahu kybernetických útokov je zabezpečenie a dodržiavanie súladu prioritou pre každú organizáciu.

3. Umelá inteligencia a automatizácia. Za posledných desať rokov sme do našich aplikácií na podporu produktivity a spolupráce integrovali možnosti umelej inteligencie, aby sme každému pomohli dosiahnuť viac. 

Nové ceny balíkov Microsoft 365


Zmeny cien nadobudnú účinnosť dňa 1. marca 2022. Aktualizuje sa cenník pre nasledujúce komerčné produkty: Microsoft 365 Business Basic (z 5 USD na 6 USD na používateľa), Microsoft 365 Business Premium (z 20 USD na 22 USD), Office 365 E1 (z 8 USD na 10 USD), Office 365 E3 (z 20 USD na 23 USD), Office 365 E5 (z 35 USD na 38 USD) a Microsoft 365 E3 (z 32 USD na 36 USD). Tieto zvýšenia cien budú použité globálne s úpravami podľa miestneho trhu pre určité oblasti.

Cena Microsoft 365 Business Standard ostáva bez zmeny!

Ceny produktov pre vzdelávacie inštitúcie a spotrebiteľov sa momentálne nemenia. Teda napríklad licencia Office A1 a Office A3 pre školy. Rovnako sa nemenia ceny Microsoft 365 Family a Personal.

Ďalšie zmeny v cenách a licencovaní Microsoft

Ďalšie 2 oznámené zmeny v licencovaní. Čítajte ďalej.

Open Lincese Program OLP končí k 31.12.2021

Microsoft tiež oznámil zmeny v spôsobe dodávania trvalých licencií pomocou programu Open License Programu (OLP), ktorý sa ukončuje. Licenciu sa budú dodávať už len cez systém CSP. Tento krok zjednoduší nákup a správu licencií pre organizácie, ktoré budú mať licencie na jednom mieste. Nájdu ich v administratívnom centre pre Microsoft 365.

Program Open License Program OLP končí k 31.12.2021.

Ďalší náklad ak zostanete pri mesačnom predplatnom

Microsoft ohlásil ešte jednu zmenu, ktorá sa dotýka predplatného Microsoft 365. Spoločnosť Microsoft oznámila, že 1. marca 2022 zvýši svoje ceny na väčšine služieb Microsoft Office 365 SKU o 15%. Okrem toho pridajú k licenciám dodatočný poplatok vo výške 20%, ak zostanete v mesačnom fakturačnom stave. Ročné predplatné bude mať za rovnakú cenu, resp. zvýšenú o avizovaných 15%. Preto treba múdro plánovať, prípadne nakupovať vopred, aby ste mali fixnúté ceny.

Ako nakupovať licencie Microsoft v roku 2022?

Ak si chcete zabezpečiť správny a bezproblémový prechod do nového licencovania, kontaktujte nás pre viac informácií.

AK sa chcete poradiť a získať výhodné ceny aj v roku 2022, preberte si s nami čím skôr pre vás najvýhodnejšiu stratégiu nákupu licencií. Môžete ešte výrazne usporiť a nebyť nemilo prekvapený pri vašom rozpočte.

Neváhajte a kontaktujte nás ihneď.

Upozornenie: Nakoľko je zmena avizovaná od 1.3.2021 predpokladáme, že sa podmienky ešte môžu upravovať. Všetky zmeny má v rukách spoločnosť Microsoft. SANDING s.r.o. ako partner vám vie zabezpečiť čo najlepšiu orientáciu v nových podmienkach. Ceny však určuje Microsoft.

Share this post