Rozdiel medzi Microsoft 365 A3 a Office 365 A3 pre školy

Rozdiel medzi Microsoft 365 A3 a Office 365 A3 pre školy

S nástupom dištančného vzdelávania a rozvoja digitálnych učebných nástrojov sa stalo poskytovanie online vzdelávania dôležitou súčasťou moderných vzdelávacích inštitúcií. Microsoft a Office 365 ponúkajú nástroje, ktoré umožňujú učiteľom vytvárať online kurzy, priraďovať úlohy, hodnotiť práce študentov a komunikovať s nimi cez virtuálne triedy a video hovory prostredníctvom nástrojov špeciálne navrhnutých pre spoluprácu a komunikáciu v rámci vzdelávacieho prostredia. Ak stále ešte váhate, aký typ licencie je vhodný pre vašu organizáciu, alebo si nie ste istý rozdielmi medzi Microsoft 365 A3 a Office 365 A3 pre školy, prezrite si nasledujúci článok alebo nás neváhajte kontaktovať.

Office 365 A1 pre učiteľov a žiakov (for faculty and students)

Vylepšite spoluprácu v triede a vytvorte efektívne študijné prostredie vo vašej škole pomocou bezplatných nástrojov Office 365. Licencia Office 365 A1 ponúka cloudové služby a online verzie aplikácií Word, PowerPoint, Excel, OneNote a Outlook. Spoločne s desktopovou verziou OneNote, Teams a OneDrive. Kapacity pre každého užívateľa sú vo OneDrive 1TB a e-mailom s kapacitou 50 GB.

Microsoft Office 365 A1 taktiež zahŕňa HD video konferencie a Microsoft Team. Efektívny nástroj pre integráciu, konverzácie a bezpečné zdieľanie obsahu pre študentov a pedagógov. Aj keď touto verziou školy často začínajú rozbiehať a implementovať svoje učebné plány v online prostredí, časom môže byť táto verzia nepostačujúca z dlhodobého hľadiska a s nárastom potrieb študentov či pedagógov.

Licencie Office 365 A1 ponúka Microsoft dlhodobo zadarmo pre autorizované školské zariadenia ako benefit.

Office 365 A3 pre učiteľov a žiakov (for faculty and students)

Microsoft Office 365 A3 ponúka oproti A1 plne inštalovateľné Office aplikácie v rámci rôznych zariadení, e-mail hosting, HD video konferencie a rôznorodé nástroje pre podporu zjednotenia organizácie.

Tento typ licencie je perfektný pre vzdelávacie inštitúcie, ktoré majú záujem zvýšiť svoju produktivitu, efektivitu a zabezpečenie s elimináciou problémov spojených so správou lokálneho hardvéru a aplikácií.

Office 365 A3 disponuje úložiskom s veľkosťou 1 TB pre každého používateľa. To zabezpečí, že vždy budete mať dostatok miesta pre všetky vaše študijné materiály. Ďalším benefitom je doplnková podpora a integrácia Active Directory a prístupnosť na širokej škále zariadení. Napríklad počítač, Mac, Android tablet, Android mobilné zariadenie, iPad či iPhone.

Microsoft 365 A3 pre učiteľov a žiakov (for faculty and students)

Microsoft 365 stavia na špičkových aplikáciách Office 365, akými sú Word, Excel, PowerPoint a Outlook. Poskytuje zdokonalené nástroje pre správu, zabezpečenie a zhodu s aktuálnymi platnými predpismi. Obsahuje všetky aplikácie a nástroje Office 365 A3, no oproti tejto licencii ponúka mnoho atraktívnych výhod a rozšírení v nasledujúcich kategóriách:

Učebné pomôcky

Efektívna a jednoduchá práca vďaka audio konferenciám, interaktívnym pomôckam pre výučbu ako Minecraft Education, aplikácia Take a Test či Aplikácia pre nastavenie školských počítačov, vďaka ktorej zvládnete nastavenia a inštalácie rýchlo a efektívne. Ďalším rozšírením je Teams Phone Standard, hosťovaná telefónna služba pomocou ktorej dokážete ovládať hovory a funkcie súkromnej pobočkovej ústredne.

Ochrana pred hrozbami

Na vysokú mieru zabezpečenia sa môžete spoľahnúť vďaka nástrojom a aplikáciám ako Microsoft Defender ochrana pred malware, Firewall, strážca využívania, strážca poverení, BitLocker a BitLocker To Go, Windows ochrana informácií, Microsoft plán pre ochranu koncových zariadení a Microsoft Defender strážca aplikácií pre Edge.

Správa aplikácií a koncových zariadení

Majte kontrolu nad svojimi aplikáciami a koncovými zariadeniami pomocou Microsoft Intune pre vzdelávanie a vzdialenej pomoci, aplikácii Windows Autopilot, správe mobilných zariadení, Cortana manažmentu a analytike koncových zariadení.

Správa prístupov a identity

Spravujte prístupy a identity vo svojom používateľskom prostredí vďaka plánu Azure Active Directory Premium 1 a využívajte funkcie ako samoobslužné obnovenie hesla Cloud konta, samoobslužné obnovenie/reset hesla hybridného používateľa, pokročilé bezpečnostné reporty, podmienený prístup, Microsoft Defender pre objavovanie cloudových aplikácií, podporovaný priamy prístup, Windows Hello pre biznis a Microsoft pokročilá analytika hrozieb.

Ochrana informácií

Uchovávajte vaše informácie v bezpečí vďaka plánu Azure pre protekciu informácií 1 a chráňte ich pomocou manuálnych, predvolených a povinných označovaní citlivosti v Microsoft 365 aplikáciách a enkrypciou osobných dát.

Windows

Spolu s Microsoft 365 A3 máte možnosť získať aj Windows 11 pre vzdelávacie inštitúcie/podniky. Taktiež Azure virtuálnu pracovnú plochu, Windows 365 podnikanie, virtuálny prístup k pracovnej ploche, aplikáciu pre univerzálnu tlač. Vďaka ktorej dokážete tlačiť súbory a dokumenty z akýchkoľvek spoločných súborov a službu nasadenia Windows Update pre podnikanie. Viac informácií o ponukaných licenciách sa dozviete na stránke dodávateľa.

Ak máte záujem o licencie Office alebo Microsoft 365 pre vašu školu alebo organizáciu, prosím kontaktujte nás.
Vyžiadajte si od nás prehľadný PDF súbor pre vysvetlenie súčastí jednotlivých typov školských licencií.

Share this post