IT infraštruktúra bez chyby

IT infraštruktúra bez chyby

Vaša lokálna IT infraštruktúra je chrbticou vášho počítačového systému. Chcete mať IT infraštruktúru, na ktorú sa dá spoľahnúť? Mať nad ňou plnú kontrolu? Vedieť robiť rýchle a presné zmeny? Mať prehľad?

Základy bezpečnej IT infraštruktúry

Základom takejto infraštruktúry je rozvodná skriňa a komponenty, ktoré sú v nich uložené. Tie tvoria spolu dôležitý systém prepojení, ktoré musia byť kvalitné, prehľadné a dokumentované.

Pre našich klientov sme viac krát robili úspešnú akciu „Upratanie racku“. Výsledok je prehľadné a ľahko použiteľné zapojenie komponentov v rackovej skrini. Odstránenie prebytočných prepojení. Označenie zariadení. Zmapovanie prepojení a schémy siete. Táto dokumentácia infraštruktúry je potom použiteľná pre firmu a prípadných technikov poskytovateľov, ktorý majú v danom rozvádzači svoje technológie. Zrýchľuje sa tak práca pri úpravách a opravách. Nie je nutné rozmotávať klbká káblov a tráviť hodiny nad tým, čo je s čím prepojené.

Usporiadanie komponentov podporuje aj zvýšenie bezpečnosti dát spoločnosti. Minimalizujú sa nepotrebné prepojenia, ktoré by mohli byť ľahko zneužité na sledovanie siete treťou stranou.

V prípade záujmu o naše služby správy siete a infraštruktúry kliknite sem – správa siete alebo nás kontaktujte.

Ukážka práce na IT infraštruktúre.

Fotky pred a po usporiadaní rozvodnej skrine.

Takto vyzerala rozvodná skriňa klienta pred našou prácou. Klient mal v minulosti viacero prvkov infraštruktúry vo svojej réžii. Tento rok prešli vďaka spolupráci s nami do cloudu a v kanceláriách zostala len nevyhnutná lokálna infraštruktúra.

Fotka pred usporiadaním – uprataním racku:

neprehľadná IT infraštruktúra
Rozvodná skriňa pred uprataním

Ukáž mi svoju IT infraštruktúru a ja ti poviem ako sa staráte o svoje dáta

Veríme, že uprataná, prehľadná a zdokumentovaná rozvodná skriňa je rovnaká vizitka dobre prosperujúcej firmy ako uprataná kancelária a pekné priestory. Kto v nej má neporiadok, nemôže sa čudovať, keď má problémy kdekoľvek v svojej sieti, počítačoch, serveroch a dátach.

funkčná IT infraštruktúra
IT infraštruktúra po usporiadaní

Definícia IT infraštruktúry podľa Wikipédie.

Share this post