Čo sú cloudové služby?

Čo sú cloudové služby?

Cloudové služby možno charakterizovať ako poskytovanie služieb alebo programov uložených v „internete“ s tým, že prístup k nim je možný cez rôzne zariadenia a prehliadače. Tak sú ľahko a bezpečne prístupné odkiaľkoľvek a kedykoľvek.

Cloudové služby predstavujú možnosť pripojiť sa odkiaľkoľvek na svete k službám, e-mailovým schránkam, k firemným aj súkromným dátam a zároveň umožňuje jednoducho a bezpečne zdieľať informácie.

Veľkou výhodou je, že v prípade poruchy alebo krádeže vášho počítača máte dáta stále k dispozícii v cloude. Pri väčšine cloudových služieb neplatíte za vlastný software, ale za jeho používanie – prenájom. Ponuka cloudových služieb je veľmi rozmanitá a obsahuje kancelárske aplikácie, operačné systémy, firemné aplikácie až po systémy s distribuovaným výpočtami ako je umelá inteligencia, rozpoznávanie hlasu a ďalšie.

Niektoré základné modely cloudových služieb.

Software as a Service (SaaS) – Softvér ako služba
Platform as a Service (PaaS) – Platforma ako služba
Infrastructure as a Service (IaaS) – Infraštruktúra ako služba

Cloudové služby - základné úrovne
Základné úrovne cloudových služieb.

Niektoré známe cloudové služby.

  • Microsoft 365
  • Amazon Web Services
  • OneDrive (Microsoft)
  • Google drive
  • Yandex.Disk
  • Dropbox
  • iCloud
  • Microsoft Azure

Bezpečnosť a ochrana súkromia

Všetky dáta, ktoré sa zálohujú na cloud sú počas prenosu aj úschovy šifrované, aby nemohlo dôjsť k ich odcudzeniu. Stupeň ochrany bezpečnosti závisí aj od vybraného poskytovateľa služieb. Odporúča sa, aby používatelia využívali všetky zásady ochrany bezpečnosti na internete. Predovšetkým by mali využívať jedinečné heslo s dvojfázovým overením.

Prečo používať cloudové služby?

Cloudové služby vám umožnia ľahký a bezpečný prístup k firemným dátam kedykoľvek a odkiaľkoľvek. Navyše je zabezpečená ich ochrana v cloude a tak si ušetríte starosti s ich zálohovaním a zabezpečením.

Aké cloudové služby ponúka SANDING s.r.o.?

Ponúkame služby Microsoft 365 pre firmy aj pre domácich užívateľov, bezpečné a automatizované zálohovanie do cloudu a ďalšie. Kompletné služby pre server v cloude Microsoft Azure.

SANDING s.r.o. je poskytovateľ a predajca licencií Microsoft 365 za veľmi výhodných podmienok.

Čo sú cloudové služby Microsoft 365?

Je to vaša kancelária vo vrecku. Všetky aplikácia a súbory na jednom mieste, dostupné odkiaľkoľvek a kedykoľvek. Či ste online alebo offline. Čo je office 365? Umožňuje vám a vášmu tímu spolupracovať flexibilne, rýchlo a bezpečne. Umožní vám oslobodiť sa od kancelárie. Pracovať vtedy keď chcete a kde chcete a byť pri tom stále v spojení.

Celý článok o cloudových službách Microsoft 365.

Prečo používať zálohovanie do cloudu?

Zálohovanie do cloudového úložiska predstavuje veľmi výhodný spôsob zálohovania dát. V prvom rade prebieha plne automaticky, nie je nutná žiadna obsluha záložných médií. Nie je potrebné nosenie záloh mimo firmu, pretože záloha je vykonávaná na iné miesto v rámci EU. Vykonanie zálohy je tiež automaticky monitorované a v prípade problému pošle upozornenie. Zálohovanie vám oproti bežnej kópii dát umožní väčšinou vrátiť sa minimálne 30 dni dozadu podľa vašich potrieb. Zálohovanie je aj účinná obrana proti Ransomware – nechcenému zašifrovaniu údajov.

Prečo použivať cloudové úložisko dát – OneDrive?

Prečítajte si 6 dôvodov prečo radšej používať cloudové úložisko súborov OneDrive namiesto lokálneho počítača.

VIac info na WikiPedii https://sk.wikipedia.org/wiki/Cloud_computing

Share this post