Čo je Microsoft Copilot? Prelomový nástroj AI pre vaše podnikanie. 

Čo je Microsoft Copilot? Prelomový nástroj AI pre vaše podnikanie. 

V novembri 2023 spoločnosť Microsoft predstavila svoju ďalšiu inováciu s názvom  Copilot pre Microsoft 365, ktorá radikálne mení spôsob, akým firmy (ale aj jedinci) budú pracovať. Je prezentovaný ako „najvýkonnejší nástroj produktivity na svete“ a toto tvrdenie nie je vôbec zveličené.  Pozrite sa, čo Copilot je, a ako vašu prácu môže posunúť na úplne inú úroveň.  

Microsoft Copilot

Čo je Copilot pre Microsoft 365 

Komunikácia ako s človekom, schopnosti na úrovni špičkovej AI 

Copilot pre Microsoft 365 je samostatný produkt, AI asistent, ktorý je integrovaný do Microsoft 365 aplikácií. Pomôže vám teda s každou prácou, ktorú bežne vykonávate vo Worde, Exceli, Powerpointe, Outlooku, Teamse, ale aj v ďalších iných. Je založený na jazykovom modeli Chat GPT4 od OpeanAI, takže Copilot bude rozumieť vašim požiadavkám, ako aj odpovedať na základe vášho bežného jazyka a potrieb.   

Čo vám Copilot umožní robiť?

Generovanie a editácia textu? Písanie e-mailov? Tvorba Kódu? Vytváranie celých prezentácií? Analyzovanie a pokročilé spracovávanie dát? Otváranie súborov či odosielanie správ? Robenie prieskumu na internete a zhrnutie informácií z webových stránok?  

Toto všetko je iba špička ľadovca toho, ako Vám môže zrýchliť a zefektívniť  vaše činnosti.  Copilot v systéme Windows taktiež získava podporu pre pluginy a príkazy z  tretích  strán, takže zvládne za vás napríklad pustiť hudbu na Spotify, rezervovať Uber, pustiť Netflix či objednať jedlo.  

Rôzne verzie Microsoft Copilota  

Je dôležité poznamenať, že existujú viaceré varianty Copilota, respektíve odlišné produkty s veľmi podobným názvom od spoločnosti Microsoft.  

  1. Bing Chat s Copilotom:  
  • Integrovaný do vyhľadávača Bing: Tento Copilot je súčasťou vyhľadávača Bing. Ak chcete používať Copilota, musíte najprv prejsť na stránku Bing a tam ho nájdete. 
  • Priamy prístup v prehliadači: Umožňuje vám interagovať s Copilotom priamo vo vašom prehliadači. Je to pohodlné pre tých, ktorí potrebujú vyhľadávať a získať tipy. 
  1. Samostatný Copilot – o ktorom je tento článok: 
  • Je to nezávislá aplikácia, podobne ako ChatGPT. 
  • Môžete ho používať cez webový prehliadač alebo si ho stiahnuť ako mobilnú aplikáciu. 
  • Poskytuje viac zamerané rozhranie, kde sa môžete sústrediť na konverzáciu s Copilotom. 
  1. Copilot Edge Sidebar:  
  • Podobný ako Bing Chat s Copilotom, ale nachádza sa priamo v prehliadači Edge. 
  • Je určený pre pohodlné používanie v rámci prehliadača. 

Výhody Copilota 

Predstavte si Copilota ako vášho virtuálneho kolegu, ktorý prevezme všetku prácu, ktorú nechcete robiť. Tak sa môžete plne sústrediť na najdôležitejšie úlohy, ktoré najviac prispievajú k hodnote vašej firmy. Microsoft Copilot vám podáva pomocnú ruku pre vaše kreatívne a inovatívne myslenie, radí Vám, s čím si neviete dať rady, a celkovo pomáha vašej firme tým, že vám šetrí čas, zvyšuje produktivitu a zdokonaľuje výstupy. 

Microsoft Copilot nemá vytýčený  zoznam schopností a tam to končí – disponuje schopnosťou učiť sa a adaptovať sa na užívateľské preferencie. Funguje na základe integrácie s požívateľskými dátami v Microsoft Graph. Napriek vysokej personalizácie a práce s konkrétnymi informáciami dodržuje zásady ochrany súkromia a bezpečnosti Microsoftu.  

Cena Microsoft Copilot a ako ho kúpiť ?

Základnou podmienkou je vlastniť balík Microsoft 365 Business Standard alebo Microsoft 365 Business Premium. Cena licencie Microsoft Copilot je od 337,20 Eur/rok, teda 28,10 Eur mesačne bez DPH. Ak vás táto novinka zaujala a chceli by ste ju vyskúšať, naša spoločnosť SANDING, ktorá je špecialista na cloudové riešenia vám rada pomôže s kúpou za atraktívnu cenu.  

Váhate? Pozrite si recenzie na Copilota pre Microsoft 365 od ľudí, ktorý ho už vyskúšali.  

  • 77% ľudí uviedlo, že sa ho nechce vzdať  
  • 70% používateľov tvrdí, že sú produktívnejší  
  • 68% uviedlo, že kvalita ich práce sa zlepšila. 

Ste rozhodnutí boostnuť vašu prácu a pomôcť vašej firme? Neváhajte nás kontaktovať a o ostatné sa postaráme my! 

  

Share this post