Ako efektívne zvládnuť HOME OFFICE, 6 šikovných tipov.

Ako efektívne zvládnuť HOME OFFICE, 6 šikovných tipov.

Práca z domu (home office) je obľúbeným firemným benefitom. Hoci zamestnanci radi využívajú home office, mnohí majú problém dostatočne sa sústrediť na prácu. Môže to byť spôsobené tým, že nevedia  rozdeliť pracovný čas od  súkromného, a preto pracujú často krát do noci. Ako si teda pomôcť? Vyskúšajte naše šikovné tipy na zefektívnenie práce z domu, ktoré zaručene fungujú. 

Práca z domu pomocou cloudu
Domáce pracovisko

Nastavte si správny „MINDSET

Pri tomto kroku je potrebné nastaviť svoju myseľ na to, že idete pracovať. To znamená, že keď pracujem, tak pracujem a nie varím, upratujem a podobne. 

Samozrejme, nie vždy je to ľahké, ak máte doma aj vaše ratolesti. Preto je potrebné aj ich nastaviť na režim ,,Ideme pracovať spolu“. Na čas,  kedy budete vy pracovať, deťom urobte program pozostávajúci z aktivít, ktoré ich zaujímajú. Ich pozornosť tým bude zamestnaná a vy sa tak na dlhší čas vyhnete  starému známemu ,, MAMIÍ !“. 

Oblečte sa pracovne

Nepracujte v pyžame. Prezlečte sa do niečoho pohodlného a samozrejme nezabudnite na vašu rannú hygienu a raňajky. Urobte všetko presne tak, ako keď sa ráno chystáte do práce. 

Vyhraďte si presný pracovný čas

Vyhraďte si čas, ktorý máte určený na prácu. Rovnako ako to máte aj na vašom pracovisku. Ak ste v práci každý deň od 9:00 do 17:30, aj doma pracujte v tomto čase. Vieme, že doma nie je vždy ľahké dodržať tento pracovný čas a zároveň stihnúť všetko, čo chceme, preto je potrebné rozdeliť si pracovný čas na hlavný a flexibilný.  

Plánujte si aktivity 

Každé ráno začnite najprv plánom. Naplánujme si  aktivity, ktoré chcete mať na konci dňa hotové. Tieto úlohy si roztrieďte.  

Prioritné úlohy majú samozrejme prednosť, a preto ich budete vykonávať v hlavnom pracovnom čase, kedy sa nenecháte vyrušovať a budete pozornosť plne sústrediť na plánovanú činnosť. Zvyšné aktivity, ktoré nevyžadujú plnú pozornosť, urobte vo “flexibilnom” čase. Určite nezabudnite na prestávky, počas ktorých si nachvíľu môžete oddýchnuť. 

Vyhraďte si pracovné miesto

Je to miesto, z ktorého budete výhradne pracovať a nie ho využívať na oddych. Aj keď nie každý má doma pracovňu alebo pracovný stôl,  určite nepracujte z postele. Je potrebné oddeliť priestor určený na oddych a na prácu. Pracovný notebook si môžete šikovne rozložiť aj na jedálenský stôl.  

Pitný režim a imunita

Nezabúdajte na príjem tekutín a konzumáciu ovocia. Cukor a voda dodávajú telu potrebnú energiu, a to prispieva k zefektívneniu vášho výkonu ? 

Share this post